na-zakarpatti-u-mistsevogo-zhitelya-zapidozrili-koronavirus

На Закарпатті у місцевого жителя запідозрили коронавірус

 • 18322 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. У Закарпатській області госпіталізували чоловіка до інфекційного відділення лікарні через підозру на новий коронавірус. Про це заявила директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОДА Єлизавета Біров під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

"Вчора надійшла інформація, що громадянин одного з прикордонних сіл приїхав із заробітків, він кашляв, температури в нього не було, він звернувся до сімейного лікаря. В телефонному режимі він повідомив, що приїхав з Угорщини, працював на ринку з китайцями. Тому сімейний лікар відвідав його у засобах індивідуального захисту та встановив, що в пацієнта є явища гострого бронхіту", - розповіла Біров.

За її словами, в результаті чоловік був госпіталізований в інфекційне відділення Закарпатської обласної лікарні. У нього були взяті аналізи для перевірки. 

"Разом із ним було госпіталізовано його дружину", - додала Біров.

Також вона розповіла, що чоловік не міг точно пояснити, коли його роботодавець повернувся з Китаю.

"Потім, як з’ясувалося, роботодавець, який виїхав за межі Угорщини, відвідував Китай ще в кінці грудня на католицьке Різдво. Тобто небезпеки в даному випадку й ризиків, що цей пацієнт є заразний, чи що він контактував з хворим на короновірус, немає", - розповіла Біров.

Нагадаємо, для недопущення поширення коронавірусної інфекції COVID-19 в Україні заходи з перевірки пасажирів будуть запроваджені на пунктах пропуску на кордоні зі Словаччиною, Румунією та Польщею.

Як повідомляв УНН, в аеропортах Києва "Бориспіль" та "Жуляни" о 20:00 24 лютого запроваджена обов’язкова температурна перевірка для всіх, хто прибуває рейсом з Італії.

Українські Національні Новини

Здоров'я