na-zakarpatti-vikrili-internet-agitatora-yakiy-zaklikav-povalennya-derzhvladi-v-ukrayini

На Закарпатті викрили інтернет-агітатора, який закликав до повалення держвлади в Україні

 • 10799 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. На Закарпатті викрили інтернет-агітатора, який закликав до фізичного усунення керівництва держави. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"Служба безпеки України блокувала у Закарпатській області діяльність інтернет-агітатора, який закликав до фізичного усунення керівництва держави", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за попередніми даними слідства СБ України, мешканець Закарпаття створив кілька акаунтів у соціальних мережах. Він також розміщував у інтернеті матеріали із публічними закликами до насильницької зміни влади та повалення конституційного ладу країни.

Ініційована Службою безпеки України судово-лінгвістична експертиза підтвердила, що у розповсюджуваних текстах містилися заклики до насильницької зміни чинної влади в Україні.

Наразі фігуранту провадження слідчими органів безпеки повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Полтаві та Одесі співробітники Служби безпеки України викрили двох сепаратистських інтернет-агітаторів, один із них виявився колишнім правоохоронцем.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП