na-zakarpatti-vikrili-posadovtsiv-na-nezakonniy-virubtsi-lisu-na-ponad-3-5-mln-grn

На Закарпатті викрили посадовців на незаконній вирубці лісу на понад 3,5 млн грн

 • 11886 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. На Закарпатті СБУ викрила дві схеми незаконної вирубки лісу більше на понад 3,5 млн грн. Відкриті кримінальні провадження. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресцентр СБУ.

"Служба безпеки України викрила і блокувала схему масштабного розкрадання лісових ресурсів у Мокрянському та Великоберезнянському державних лісгоспах", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що посадовці Мокрянського лісового господарства допустили проведення несанкціонованих рубок дерев цінних порід на території держпідприємства. Протиправна діяльність фігурантів провадження завдала шкоди природоохоронному фонду держави на понад 3 мільйони гривень.

"У межах кримінального провадження трьом посадовцям держлісгоспу, у тому числі й виконуючому обов’язки директора, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 ККУ", - повідомили в СБУ.

Також у Великоберезнянському лісгоспі службовці держпідприємства сприяли незаконним вирубкам деревини лісового фонду для подальшого збуту комерційним структурам. Співробітники СБУ встановили факти систематичного проведення незаконних рубок та завдання шкоди державі на майже 500 тисяч гривень.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, впродовж тижня з 7 по 13 серпня Державна екологічна інспекція виявила низку порушень природоохоронного законодавства, розрахувавши 30 мільйонів гривень збитків за ці порушення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП