na-zakarpatti-viluchili-tovari-iz-kitayu-na-3-milyoni-griven

На Закарпатті вилучили товари із Китаю на 3 мільйони гривень

 • 10112 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. На Закарпатті митники припинили спробу незаконного завезення в Україну "товарів широкого вжитку", орієнтовною вартістю три мільйони гривень. Про це УНН повідомили у прес-службі Державної фіскальної служби в Україні.

На митному посту "Тиса" Закарпатської митниці ДФС припинено ввезення з порушенням митних правил товару з Китаю. Згідно з поданими водієм до митного контролю товаросупровідними документами через кордон України переміщувались "товари широкого вжитку" загальною вартістю понад 129 тис. доларів США. Продавець та відправник товару - китайське підприємство, а покупець та одержувач - українське ТОВ з м. Дніпро.

В ході контролю транспортного засобу та товарів працівники митниці виявили не вказані в документах товари, а саме: жіночі джинсові куртки, різних розмірів та торгівельних марок; біжутерію; обручі для волосся; блискавки для одягу; наручні годинники; рулони з сіткою різних розмірів та кольорів. Загальна кількість незаявленого товару становить 18761 шт., орієнтовною вартістю 3 млн грн.

Таким чином, підприємець порушив правила, передбачені ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (Переміщення через митний кордон України товарів, з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, їх кількості та вартості).

Наразі складено протокол про порушення митних правил, виявлений товар вилучено до рішення суду.

Нагадаємо, з України до Словаччини хотіли перевезти майже 9 тисяч пачок цигарок.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП