na-zakarpatti-vykryly-shche-odnu-skhemu-vyizdu-za-kordon-dlia-ukhyliantiv-u-seli-simer

На Закарпатті викрили ще одну схему виїзду за кордон для ухилянтів у селі Сімер

 • 17074 переглядiв

Двоє чоловіків були затримані за організацію незаконного перетину кордону з України до Словаччини за 11 000 доларів США, а на потенційних порушників кордону були складені адміністративні протоколи.

На Закарпатті затримали організаторів нелегального трансферу. За 11 000 доларів двом чоловікам пообіцяли допомогти з перетином кордону до Словаччини поза офіційним пунктом пропуску. Втім, натомість порушники кордону отримали адмінпротоколи, а їхнім "туроператорам" загрожує кримінальна відповідальність.  Про це повідомили у Нацполіції України, передає УНН.

Деталі

За даними слідчих, за задумом організаторів підпільного шляху, ухилянтів спочатку на таксі доставляли до села Сімер, а звідти їх проводили до Словаччини. Така "путівка" коштувала по 5 500 доларів для однієї людини. Гроші сплачували після вдалого перетину кордону.

Для злочинної діяльності фігуранти залучили таксиста, який відвозив "клієнтів" до кордону зі Словаччиною. На двох осіб, які планували незаконно перетнути кордон, складені адмінпротокли.

– повідомили у Нацполіції.

Одного з організаторів, 43-річного мешканця Ужгородського району, затримали безпосередньо під час спроби переправи.

Другого організатора, 44-річного місцевого жителя, поліцейські затримали в Ужгороді.

Обом оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. 

Підозрюваним обрали запобіжні заходи – у вигляді тримання під вартою із правом внесення 181 680 та 121 000 гривень застави.

Намагалися перетнути кордон під прикриттям представників Червоного Хреста: на Закарпатті ухилянтам повідомили про підозру12.04.24, 09:45 • [views_0]

Заходи з викриття проводилися спільно з головним оперативно-розшуковим відділом прикордонного загону (м. Чоп). Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.