na-zakarpatti-z-peresliduvannyam-ta-palboyu-zatrimali-kontrabandistiv

На Закарпатті з переслідуванням та пальбою затримали контрабандистів

 • 10527 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. На Закарпатті прикордонники з переслідуванням та пострілами затримали контрабандистів, які намагались перевезти через кордон понад 100 ящиків сигарет. Про це УНН повідомили у прес-службі Держприкордонслужби України.

Під час патрулювання на ділянці відповідальності відділення інспекторів прикордонної служби "Велика Паладь" прикордонний наряд помітив поблизу кордону мікроавтобус та позашляховик. Обидва транспортні засоби марки Mitsubishi. Біля автівок знаходилась велика кількість пакунків у чорному поліетилені.

Прикордонники негайно розпочали заходи, спрямовані на припинення правопорушення. У свою чергу водії автівок спробували втекти від правоохоронців, здійснюючи при цьому небезпечні маневри, що загрожували життю та здоров’ю військовослужбовців.

Наряд здійснив попереджувальні постріли вгору, але, оскільки контрабандисти проігнорували законні вимоги правоохоронців, прикордонники здійснили ще кілька пострілів по колесах автомобілів. Водій позашляховика продовжив рух і, незважаючи на пошкодженні колеса, йому вдалось утекти. Наразі правоохоронці встановлюють його місце перебування.

Інше авто та водія прикордонники затримали. На чоловіка складено протокол про адмінправопорушення за ст. 185-10 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) та ст. 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) КУпАП.

Виявлені 104 ящики тютюнових виробів, які контрабандисти планували переправити до сусідньої Угорщини, прикордонники передали співробітникам ДФС.

Нагадаємо, чоловік намагався контрабандою провезти зброю до ЄС. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП