na-zakhidniy-ukrayini-cherez-poveni-poshkodzheno-zaliznichnu-infrastrukturu-ne-kursuvatimut-4-poyizdi-krikliy

На Західній Україні через повені пошкоджено залізничну інфраструктуру, не курсуватимуть 4 поїзди - Криклій

 • 23410 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Працівники транспорту працюють над ліквідацією наслідків повеней у західному регіоні, щоб найшвидше відновити безперешкодний рух автошляхами та залізницею. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає УНН із посиланням на пресслужбу міністерства.

"Пошкоджено залізничну інфраструктуру на перегонах "Яремче-Микуличин" та "Микуличин-Ворохта". Тому відучора було тимчасово призупинено рух приміських поїздів № 6402/6401 "Івано-Франківськ-Ворохта-Івано-Франківськ". Роботи з ліквідації наслідків стихії проводить Івано-Франківська дистанція колії. Наслідки підтоплень на автошляхах ліквідують служби доріг разом з підрядниками. Найбільше від повені постраждали дороги Н-09 та Р-24. Роботи не зупиняються ні на хвилину. Ми на зв'язку 24/7. Діяльність органів влади у подоланні наслідків негоди координує особисто прем'єр-міністр", - зазначив Криклій.

Також повідомляється, що закритий для руху поїздів перегін "Заболотів-Видинів".

У місті Галич Івано-Франківської області перекрито рух на автомобільному мості через Дністер. У селі Микуличин Яремчанського району ліквідовано сотні тонн каміння і гірської породи на вузькій гірській ділянці дороги та відновлено проїзд.

На 49-му кілометрі автошляху Р-24 "Татарів-Кам’янець-Подільський" стався зсув гірських порід поблизу Буковецького перевалу. Рух дорогою перекрито.

Всього внаслідок негоди в Івано-Франківській області зруйновано близько 110 км автодоріг та 90 мостів, пошкоджено ще 427,5 км і 130 мостів. Відселено 285 осіб, 1850 м берегоукріплень зруйновано.

"З 24 червня не курсуватимуть 4 приміські поїзди: "Коломия-Снятин", "Снятин-Коломия", "Ворохта-Івано-Франківськ" та "Івано-Франківськ-Ворохта". З 25 червня Укрзалізниця скасувала курсування 3-х поїздів: "Снятин-Коломия", "Коломия-Снятин", "Ворохта-Івано-Франківськ". Також внаслідок негоди може тимчасово затримуватися доставка пошти в Івано-Франківську, Закарпатську та Чернівецьку області. Мова йде про 91 населений пункт Івано-Франківської області, населені пункти басейну річки Прут та 4 відділення Укрпошти у Чернівецькій області", - зазначили у Мінінфраструктури.

Разом з тим, за даними міністерства, вже відновлена робота відділень Укрпошти у Рахівському районі Закарпатської області.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вилетів в Івано-Франківську область для координації дій органів влади через негоду.

Українські Національні Новини

Економіка