na-zakhidnomu-kordoni-ukrayini-nevdovzi-zapratsyuye-7-skaneriv-dlya-oglyadu-vantazhivok

На західному кордоні України невдовзі запрацює 7 сканерів для огляду вантажівок

 • 23005 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Найближчим часом, по всьому периметру західного кордону України, на митних постах почнуть роботу сім стаціонарних скануючих систем Nuctech для огляду вантажних транспортних засобів та контейнерів. Про це повідомив голова Одеської митниці Олександр Власов на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Готовність до запуску проекту - 95%. Маючи сусіда-агресора, в перспективі будемо встановлювати сканери і на північній ділянці кордону. Крім того, така техніка має запрацювати у портах Великої Одеси, оскільки більшість контейнерних перевезень здійснюється саме через них", - повідомив Олександр Власов.

За словами очільника Одеської митниці, українські оператори пройдуть навчання на новітніх скануючих системах. Більше того, керівництву Nuctech запропоновано розглянути варіант надання постійного представника компанії, який би в оперативному порядку в режимі on-line вирішував технічні питанні, що виникатимуть після запуску сканерів.

"Наша навчальна база, що сертифікована Всесвітньою митною організацію, може стати центром підготовки та перепідготовки спеціалістів із Східної Європи. Це вузький профіль, а у нас є база знань та професіонали, щоб навчати колег. І на майбутнє зформувати, так би мовити, бібліотеку зображень зі сканерів для подальшого аналізу", - додав він.

Раніше УНН повідомляв, що в Україні через єдиний рахунок проходить 80% всіх митних оформлень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП