na-zaporizhzhi-grupa-posadovtsiv-viddavala-v-rabstvo-lyudey-z-invalidnistyu

На Запоріжжі група посадовців віддавала в рабство людей з інвалідністю

 • 14168 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Група посадовців організувала злочинну схему, використовуючи працю людей з інвалідністю. Про це повідомила прес-служба прокуратури Запорізької області, передає УНН.

"На днях правоохоронці викрили злочинну групу у складі директора, заступника директора та представника персоналу КУ "Таврійський будинок інвалідів" ЗОР, які організували брудну схему, цинічно використовуючи фізичну працю підопічних – інвалідів з розумовими вадами. Так, підопічні з інвалідністю надавалися третім особам для сільськогосподарських робіт", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, у результаті досудового розслідування правоохоронці задокументували факт, коли медсестра вищезгаданого закладу за попередньою змовою з директором та заступником директора КУ "Таврійський будинок інвалідів" ЗОР отримала від останніх дозвіл на перевезення та трудову експлуатацію двох підопічних поза межами закладу, а саме на земельній ділянці домоволодіння за місцем її проживання. У рамках слідчих дій за місцем мешкання зловмисниці провели обшук. Під час цього з території домоволодіння звільнили підопічних "Таврійського будинку інвалідів".

Як зазначено, у підопічних була встановлена ІІ група інвалідності з дитинства. Згідно з індивідуальними програмами реабілітації інвалідів вони були визнані непрацездатними за станом здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині чоловіка судитимуть за трудову експлуатацію людей

"За підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 КК України, усі троє змовників було затримано за ст. 208 КПК України. Наразі за погодженням з прокурором прокуратури Запорізької області повідомлено про підозру заступнику директора КУ "Таврійський будинок інвалідів" ЗОР, який за попередньою змовою чинив передачу підопічних з метою експлуатації, при цьому використовуючи уразливий стан осіб. Разом з тим, так як двоє інших учасників злочинної групи є депутатами місцевих рад, то згідно з діючим законодавством прокурор Запорізької області особисто підписав дані повідомлення про підозру", – зазначили в прокуратурі.

Покарання за цей злочин передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Нині досудове слідство продовжується.

Нагадаємо, у Запоріжжі жінку засудили до п'яти років позбавлення волі за продаж свого сина з інвалідністю у рабство за 50 тисяч гривень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП