na-zaporizhzhi-ogolosili-zhalobu-za-zhertvami-vorozhogo-udaru-po-koloni-tsivilnikh

На Запоріжжі оголосили жалобу за жертвами ворожого удару по колоні цивільних

 • 264729 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Для вшанування пам’яті загиблих внаслідок ракетного удару російських військових по цивільній гуманітраній колоні на виїзді із Запоріжжя субота, 1 жовтня, оголошується днем жалоби у Запоріжжі та Запорізькій області, повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух у п'ятницю, 30 вересня, у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Окупанти нанесли удар по беззахисних українцях. Це черговий теракт країни-терориста. Наразі відомо щодо 23 загиблих та 28 поранених. У зв’язку із трагедією та з метою вшанування пам’яті загиблих 1 жовтня 2022 року оголошується днем жалоби в Запорізькій області", - повідомив Старух.

Деталі

Голова ОВА нагадав, що сьогодні зранку рашисти розстріляли мирних громадян, які очікували в цивільній гуманітарній колоні на виїзд з обласного центру. "Ці люди їхали до своїх рідних на окуповані території, везли гуманітарну допомогу. Мали забрати наших співгромадян і вивезти їх на вільну частину України", - додав він.

Доповнення

30 вересня вранці російські війська випустили, попередньо, 16 ракет по цивільній гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя.

Українські Національні Новини

Суспільство