na-zaporizhzhi-okupanti-organizuvali-perepis-naselennya-ta-inventarizatsiyi-zhitlovogo-fondu

На Запоріжжі окупанти організували "перепис" населення та "інвентаризації" житлового фонду

 • 204836 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. На тимчасово захопленій території Запорізької області окупаційне керівництво організувало проведення так званої інвентаризації житлового фонду та «перепис» населення. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Цитата

«Окупаційне керівництво тимчасово захопленої території Запорізької області організувало проведення так званої інвентаризації житлового фонду та «перепис» населення. Заходи проводять з метою пошуку та відчуження житла місцевих мешканців, які виїхали за межі захоплених територій», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Окрім того, повідомляється, що поповнення втрат підрозділів російських окупаційних військ за рахунок ув’язнених осіб завдало додаткових проблем командуванню.

«Так, завербовані військовослужбовці з місць позбавлення волі, після отримання зброї залишають підрозділи та шукають можливість повернутися на територію російської федерації. За наявною інформацією, після ураження складу з боєприпасами в Херсонській області 17 жовтня цього року, частина підрозділу, що залучалася до його охорони, отримала поранення, а решта - вдалася до втечі. Підрозділи росгвардії, під виглядом боротьби з диверсійно-розвідувальними групами, проводять заходи з пошуку дезертирів», - зазначається в повідомленні.

Генштаб також повідомляє, що окупанти продовжують практику примусового залучення місцевого населення для проведення фортифікаційних робіт в районі міста Херсон, нібито з числа порушників комендантської години та нелояльних до окупаційної влади громадян.

Доповнення

Російські окупанти відтермінували старт опалювального сезону на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, зокрема в Мелітополі та Бердянську.

Українські Національні Новини

Суспільство