na-zaporizhzhi-vorog-posilyuye-ugrupovannya-rezervami-ova

На Запоріжжі ворог посилює угруповання резервами - ОВА

 • 106814 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. У Запорізькій області російські загарбники посилюють угруповання, перекидаючи резерви, повідомили у Запорізькій ОВА у зведенні за добу, пише УНН.

Цитата

"Російські війська збільшили кількість обстрілів підрозділів наших військ, веде повітряну розвідку, здійснює інженерне обладнання позицій. Посилює угруповання шляхом перекидання резервних підрозділів", - йдеться у зведенні Запорізької ОВА.

Деталі

26 травня у першій половині дня російськими окупантами було обстріляно житловий сектор Комишувахи, є пошкоджені будинки. Одночасно окупанти обстріляли село Новояковлівку, постраждало двоє жителів і також пошкоджено житлові будинки. У Гуляйполі внаслідок артобстрілу горіла господарча споруда. В Оріхові через артобстріл також були пожежі.

"Місто Оріхів продовжує тримати оборону. Попри регулярні обстріли, комунальники ремонтують пошкодження, волонтери привозять до міста їжу та ліки, а місцеві латають понівечені будинки та доглядають господарство. З початку війни у місті було пошкоджено більше ніж 200 будинків, а 20 людей померли через російські обстріли", - сказано у повідомленні.

Також повідомляється, що кримські інженери під'єднали Бердянськ до трьох російських радіостанцій. "Крім цього, в ефірі радіо "Крим" кожну годину розповідають новини окупованих територій Херсонської та Запорізької областей, які пропаганди називають “визволеними”, - повідомили у Запорізькій ОВА.

У зв'язку із захопленням відділень Ощадбанку, як зазначається, у Бердянську почали поширюватися чутки, що інші українські банки працюватимуть у місті лише до 1 червня. Проте керівництво фінустанов запевнило, що відділення продовжуватимуть свою роботу, поки буде така можливість, наголосили в ОВА.

"Окупаційна влада призначила гауляйтером Кирилівської громади відому мелітопольську сепаратистку Катерину Уманець. У 2017 році проти неї було порушено кримінальну справу за держзраду. З 2014 року вона переховувалась у москві, нещодавно повернулася до Мелітополя", - вказали в ОВА.

"І наостанок про обіцянки-цяцянки російських окупантів. На своїх пропагандистських ресурсах загарбники обіцяють розробити систему субсидій для фермерів, створити нову систему податків, постачання продукції та сировини, а також повідомляють, що Запорізька та Херсонська області перейдуть на російські автомобільні номери. Запорізька обласна військова адміністрація наголошує: наша область житиме лише за українським законодавством і відповідно до багатовікових традицій і культури українського народу, тож будь-які плани загарбників будуть зруйновані. А військові, що боронять Запорізькій край, додають: виб’ють кожного росіянина з нашої землі!" - наголосили у Запорізькій ОВА.

Доповнення

Генштаб ЗСУ вказував, що на Запоріжжі угруповання росіян додатково посилено сформованим танковим батальйоном Т-62.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП