na-zasidanni-u-spravi-mh17-zaslukhali-pershi-pokazi-storoni-obvinuvachennya

На засіданні у справі MH17 заслухали перші висновки сторони обвинувачення

 • 21536 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. У Нідерландах 8 червня відновився процес у справі про збиття малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 у небі над Донбасом 17 липня 2014 року - на першому засіданні виступала сторона обвинувачення. Протягом найближчих днів прокурори повинні коротко представити висновки, до яких дійшло слідство. Про це повідомляє "Радіо Свобода", інформує УНН.

"Слідство дійшло до висновку, що літак був збитий з російської установки "Бук" із території України, яку контролювали підтримувані Росією бойовики. Звинувачення висунуті на адресу чотирьох осіб, трьох громадян Росії й одного громадянина України. Жоден із них не присутній у суді особисто", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що адвокати Олега Пулатова – єдиного підсудного, представленого адвокатами – під час свого виступу заявили, що домагатимуться відстрочки слухань по суті, оскільки, за їхніми словами, обмеження через пандемію в Нідерландах не дозволили повною мірою ознайомитися з матеріалами справи, а також злітати в Росію, щоб порадитися з підзахисним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд по МН17: США можуть мати супутникові знімки пуску ракети по літаку.

"Суд продовжив діяти за заздалегідь оголошеним графіком і надав слово представникам обвинувачення, які розповіли про об'єктивні складнощі в зборі доказів – місце падіння літака розташоване на території, контрольованій бойовиками. Вони знову наголосили, що зібрали докази того, що "Бук" був на території, також підконтрольній підтримуваним Росією силам. Крім того, були зібрані докази того, що угруповання "ЛНР" і "ДНР" були залежні від Москви. Було згадано і те, що російська сторона намагалася підірвати розслідування, зокрема, поширюючи не підкріплені доказами теорії", - повідомили у ЗМІ.

Наразі перше засідання другої сесії завершено. Розгляд тривав близько 7 годин. Наступне засідання має відбутися завтра.

Загалом сесія триватиме з 8 червня по 3 липня. 

Нагадаємо, процес в окружному суді Гааги почався 9 березня щодо трьох громадян Росії: проти Ігора Гіркіна ("Стрєлкова"), Сергія Дубинського, Олега Пулатова, а також громадянина України Леоніда Харченка.

Як повідомлялося раніше в УНН, прокуратура Нідерландів розслідувала різні сценарії збиття літака рейсу МН17.

Українські Національні Новини

Політика