na-zhitomirschini-golova-medkomisiyi-vimagav-khabar-za-prodovzhennya-terminu-invalidnosti

На Житомирщині голова медкомісії вимагав хабар за продовження терміну інвалідності

 • 10319 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. На Житомирщині голова міжрайонної медико-соціальної комісії вимагав та одержав 4 тис. грн хабара за продовження інвалідності. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу прокуратури Житомирської області.

“Досудовим розслідуванням установлено, що посадовець вимагав та отримав від хворої жінки, інваліда 2-ї групи, неправомірну вигоду на суму 4 тис. грн за вирішення питання щодо продовження терміну інвалідності на 2 роки”, — йдеться у повідомленні.

Прокуратурою області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, а саме, головою однієї з міжрайонних медико-соціальних комісій. Наразі обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України скеровано до Коростишівського районного суду для розгляду по суті.

Спільними зусиллями правоохоронних органів зловмисника було затримано.

У прокуратурі додали, що особа вже була раніше судима за вчинення подібного злочину стосовно інвалідів.

Нагадаємо, у Рівному викрито лікаря КЗ “Рівненської обласної клінічної лікарні”, який за хабар у розмірі 1 тисячу доларів видав довідку про непрацездатність для ухилення від проходження військової служби.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП