na-zhitomirschini-i-v-chornobilskiy-zoni-prodovzhuyut-gasiti-pozhezhi

На Житомирщині і в Чорнобильській зоні продовжують гасити пожежі

 • 18421 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Станом на 7:00 20 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Про це повідомляє УНН з посиланням на ДСНС.

Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків (с. Корогод, с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та одного торф’янику в осередках пройдених вогнем.

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 8 шляхопрокладачів Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 405 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1322 осіб та 292 одиниць техніки, з них від ДСНС 1168 людей особового складу та 235 одиниць техніки, у тому числі 3 вертольоти ДСНС, якими 19 квітня здійснено 93 скиди – 186 т води.

На Житомирщині станом на 7:00 20 квітня силами ДСНС надається допомога працівникам Виступовицького та Бережестського лісництв, щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, пеньків та деревини. До гасіння залучено 596 осіб та 76 одиниць техніки, з них від ДСНС 72 людей особового складу та 15 одиниць техніки, у тому числі три літаки АН-32П ДСНС, якими 19 квітня здійснено 15 скидів – 120 т води.

Як відомо, 16 квітня поблизу с. Рудня та с. Виступовичі на території Виступовицького лісництва сталося загорання сухої трави та лісової підстилки.

Нагадаємо, востаннє такі масштабні пожежі на Житомирщині були 1996 року.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП