na-zhitomirschini-zaboronili-diyalnist-upts-mp

На Житомирщині заборонили діяльність УПЦ МП

 • 412444 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Житомирська обласна рада заборонила діяльність УПЦ МП на території області. За відповідне рішення депутати проголосували на сесії обласної ради, передає УНН.

Цитата

"Заборонити діяльність Української Православної Церкви, яка має церковно-канонічний зв'язок із Російською Православною Церквою (зареєстрована як Київська Митрополія Української Православної Церкви, код ЄДРПОУ 21510633), є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування, на території Житомирської області", - зазначено у тексті рішення, яке було ухвалено під час сесії.

Крім того, депутати рекомендували Житомирській обласній військовій адміністрації вивчити питання з дотримання релігійними організаціями, що належать до Української Православної Церкви, яка має церковно-канонічний зв'язок із Російською Православною Церквою, вимог охоронних договорів стосовно пам'яток культурної спадщини, які перебувають у їх власності або користуванні.

Додамо

Як повідомили у Житомирській облраді, депутати також проголосували за звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо припинення договорів оренди з релігійними організаціями та підтримали рішення "Про діяльність Української Православної Церкви, яка має церковно-канонічний зв'язок із Російською Православною Церквою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хмельницька облрада заборонила діяльність УПЦ МП в області

Раніше

Діяльність УПЦ МП уже заборонили у низці областей. Серед них Рівненська і Волинська.

Українські Національні Новини

Суспільство