na-zhitomirschini-zafiksovano-spalakh-gepatitu-a-sered-ditey

На Житомирщині зафіксовано спалах гепатиту А серед дітей

 • 11202 переглядiв

ЖИТОМИР-КИЇВ. 18 січня. УНН. Спалах гепатиту А серед дітей зафіксували на Житомирщині. Про це повідомляє прес-служба ДУ “Житомирський лабораторний центр”, передає УНН.

Спалах вірусного гепатиту А зафіксували у дитячому садку в смт Ємільчино. За період з 3 січня по 16 січня тут захворіло четверо дітей.

"Після отримання термінового повідомлення була сформована бригада фахівців Ємільчинського районного відділення лабораторного центру для проведення протиепідемічних заходів. Розроблено план заходів з локалізації та ліквідації осередку.
При обстеженні виявлено такі недоліки: порушувались правила особистої гігієни дітьми та персоналом харчоблоку, правила зберігання прибирального інвентарю.
За контактними особами встановлено медичне спостереження, організовано поточну дезінфекцію у садку та домах.
В осередку інфекції для дослідження відібрано проби питної води, змиви з об’єктів середовища для визначення патогенної та умовно патогенної мікрофлори, здійснюється лабораторне обстеження контактних осіб", - повідомляють у ДУ "Житомирський лабораторний центр".

Нагадаємо, батьки учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 ім. О.С. Пушкіна Кіровоградської міської ради Кіровоградської області заявили про епідемію педикульозу в закладі.

Українські Національні Новини

Здоров'я