na-zhitomirschini-zayavili-pro-perekhid-do-ptsu-pershoyi-parafiyi-upts-mp

На Житомирщині заявили про перехід до ПЦУ першої парафії УПЦ МП

 • 18001 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Громада Свято-Миколаївського храму села Ворсівка Малинського району Житомирської області прийняла рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України. Так на сторінці у Facebook повідомив керівник місцевого осередку ВО "Свобода" Микола Поліновський, повідомляє УНН.

“Перша ластівка... Ворсівська громада перейшла в лоно Української церкви. Пишаюся, що був з цими людьми”, - зазначено у повідомленні Поліновського.

Водночас на офіційному сайті Житомирської єпархії ПЦУ ця інформація відсутня.

Як повідомляв УНН, до ПЦУ перейшло близько 50 парафій.

За результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну Церкву України і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної УПЦ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика