nabrav-chinnosti-noviy-distsiplinarniy-statut-natspolitsiyi

Набрав чинності новий Дисциплінарний статут Нацполіції

 • 14874 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Закон України "Про Дисциплінарний статут Національної поліції України" сьогодні, 7 жовтня, набрав чинності. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Нацполіції.

Закон визначає повноваження поліцейських та їхніх керівників, види заохочень, дисциплінарних стягнень. Відтак цим Законом визначено порядок застосування дисциплінарних стягнень та їх оскарження.

Статут передбачає кілька нововведень. Зокрема, це стосується проведення службового розслідування.
Відтак відповідно до ст. 15 Закону проведення службових розслідувань за фактом порушення поліцейським службової дисципліни здійснюють дисциплінарні комісії. Також до складу дисциплінарних комісій можуть також включатися представники громадськості, які мають бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти керівника ДЕІ на Азовському морі відкрито дисциплінарне провадження 

Відповідно до ст. 18 (Забезпечення поліцейському права на захист) під час проведення службового розслідування поліцейський має право на захист, що полягає в наданні йому можливості надавати письмові пояснення щодо обставин вчинення дисциплінарного проступку та докази правомірності своїх дій.

Також поліцейський має право користуватися правничою допомогою. Зокрема, представником поліцейського може бути адвокат, повноваження якого підтверджені копією свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, ордером та копією договору із представником.

Водночас у Законі уточнено поняття службової дисципліни.

Як повідомляв УНН, 4 липня, Президент України Петро Порошенко підписав Дисциплінарний статут Національної поліції.

Нагадаємо, 15 березня 2018 року Верховна Рада затвердила Дисциплінарний статут Нацполіції. 

Українські Національні Новини

Суспільство