nabu-dosi-ne-mozhe-realizovuvati-pravo-na-proslushku-cherez-pozitsiyu-sbu-sitnik

НАБУ досі не може реалізовувати право на прослушку через позицію СБУ – Ситник

 • 16836 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. Національне антикорупційне бюро України не може реалізовувати право на проведення прослуховування через неконструктивну позицію Служби безпеки України. Про це розповів директор НАБУ Артем Ситник під час обговорення результатів індексу сприйняття корупції-2020, яке організувало Transparency International Ukraine, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Надали право на прослушку, яке ми не можемо реалізувати через неконструктивну позицію Служби безпеки України. Ми частково, щось можемо, але ми ведемо тривалу переписку, яка в принципі нічим не закінчується", - розповів Ситник.

Варто нагадати

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства", що передбачає, зокрема, забезпечення правом самостійного прослуховування Державного бюро розслідувань і Національного антикорупційного бюро України, 17 жовтня 2019 року набув чинності.

Нагадаємо, 4 жовтня 2019 року Верховна Рада ухвалила закон №1009 щодо змін до кримінального процесуального законодавства, підтримавши скасування "правки Лозового" і надання права на самостійне прослуховування ДБР і НАБУ. Відповідне рішення підтримали 330 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика