nabu-gpu-i-natspolitsiya-zayavili-pro-vidsutnist-provadzhen-schodo-pavelka

НАБУ, ГПУ і Нацполіція заявили про відсутність проваджень щодо Павелка

 • 14338 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Правоохоронні органи України спростували наявність кримінальних проваджень проти президента Української асоціації футболу (УАФ) Андрія Павелка, передає УНН з посиланням на gazeta.ua.

Так, за даними правоохоронців, Павелко не має процесуального статусу в будь-яких розслідуваннях, як стосуються, так і не стосуються футбольної тематики.

Зокрема, про відсутність претензій до Павелка заявили в НАБУ.

"Вказана особа не є ні підозрюваним, ні обвинуваченим в кримінальних провадженнях, які розслідують детективи Національного антикорупційного бюро", - повідомили у відомстві.

Аналогічну за своєю суттю інформацію озвучили і в Офісі Генерального прокурора України.

"За результатами обробки масиву даних Єдиного реєстру досудових розслідувань, кримінальні провадження, в яких містяться відомості про притягнення Павелка Андрія Васильовича 07.10.1975 р.н. до кримінальної відповідальності в якості підозрюваного, обвинуваченого не встановлено", - повідомили в ОГП.

Про відсутність будь-яких кримінальних претензій до президента УАФ заявили і в Національній поліції України.

"Згідно з наявними в ЄРДР відомостями, інформація щодо залучення слідчими підрозділами Національної поліції до кримінальної відповідальності запитуваної особи (Павелка А.В. - ред.) відсутня", - вказали правоохоронці.

Відзначимо, що в парламенті на цьому тижні депутати повинні вирішити питання позбавлення повноважень так званої футбольної ТСК (з питання будівництва футбольних полів - ред.), або ж проголосувати за продовження її роботи. Комісія вже відпрацювала півроку, але так і не прийшла до остаточних висновків.

Ймовірно, що саме на тлі підготовки до цього голосування, в українських ЗМІ з'явилися заяви депутата від ОПЗЖ Григорія Мамки про нібито наявність кримінальних проваджень проти президента УАФ.

Нагадаємо, що футбольну ТСК багато депутатів вважають політизованою, а деякі відкрито називають "замовною".

За словами нардепа від "Слуги народу" Ірини Верещук, Комісія  від початку має "штучну природу" створення, і вона особисто навряд чи буде голосувати за продовження її повноважень.

"Хтось з кимось хоче звести рахунки", - припустила політик.

Уточнимо, що власники "Золотого м'яча" Андрій Шевченко, Ігор Бєланов і Олег Блохін раніше публічно звернулися до депутатів і голови ВР Дмитра Разумкова з приводу цієї ТСК. В її роботі вони бачать спроби маніпуляцій з метою подальшого політичного тиску на УАФ.

Українські Національні Новини

Політика