nabu-pidgotuye-dokumenti-dlya-ekstraditsiyi-suddi-vtikacha-m-chausa-z-moldovi

НАБУ підготує документи для екстрадиції судді-втікача М.Чауса з Молдови

 • 8492 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Детективи Національного антикорупційного бюро України готують документи для екстрадиції судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, якого підозрюють у хабарництві. Про це повідомляє прес-служба НАБУ, передає УНН.

"Наразі детективи НАБУ готують документи для екстрадиції судді", - йдеться у повідомленні.

За даними НАБУ, після отримання офіційної інформації про затримання підозрюваного від молдовських правоохоронців, Бюро у десятиденний термін направить клопотання про екстрадицію М.Чауса до Генеральної прокуратури України як уповноваженого державного органу в цих питаннях).

"Після цього Генпрокурор має скерувати запит до компетентного органу іноземної держави про видачу особи в Україну. Остаточне рішення ухвалюватиме суд Республіки Молдова", - уточнили у відомстві.

Нагадаємо, суддя Микола Чаус затриманий співробітниками прокуратури Молдови за запитом Генпрокуратури України, ініційованим НАБУ.

Як повідомляв УНН, 9 серпня детективи НАБУ викрили суддю Чауса під час отримання неправомірної вигоди у сумі 150 тис. дол. за винесення рішення суду в інтересах підсудного.

Письмове повідомлення про підозру судді у вчиненні кримінального правопорушення за ч.4 ст.368 України, складене керівником САП 10 серпня 2016 року й направлено М.Чаусу 11 серпня 2016 року.

6 вересня Верховна Рада України дала згоду на затримання судді та його арешт. Після цього, скориставшись суддівським імунітетом, підозрюваний залишив територію України.

З 16 серпня суддю Чауса оголошено у національний, а з 11 листопада —у міжнародний розшук.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП