nabu-pidozryuye-golovu-chernivetskoyi-oblradi-v-otrimani-khabara-u-180-tisyach-dolariv

НАБУ підозрює голову Чернівецької облради в отримані хабара у 180 тисяч доларів

 • 12778 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Національне антикорупційне бюро відкрило справу щодо голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна за підозрою в отриманні хабара у 180 тисяч доларів. Про це УНН повідомляє з посиланням на ухвалу суду.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що Мунтян обіймаючи посаду голови Чернівецької обласної ради, у період часу до 23 липня вимагав від мешканця Чернівців неправомірну вигоду в сумі 200 тисяч доларів для себе за передачу в довгострокову оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства "Бальнеологічний санаторій "Брусниця" та в період з 23 липня по 15 жовтня цього року отримав 180 тисяч доларів неправомірної вигоди за вчинення вказаних дій.

Також, в рамках кримінального провадження суд заарештував мобільні пристрої та мобільний термінал фігуранта справи.
Окрім того зазначається, що 16 жовтня 2019 року за місцем фактичного проживання Мунтяна Національного антикорупційного бюро України провело обшуки.

Нагадаємо, Чернівецька обласна рада на першій сесії VII скликання 1 грудня 2015 року обрала головою депутата від партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Івана Мунтяна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП