nabu-viklikalo-lutsenka-na-dopit

НАБУ викликало Луценка на допит

 • 13719 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Національне антикорупційне бюро України викликало на допит у якості свідка генерального прокурора Юрія Луценка. Цю інформацію підтвердила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook, передає УНН.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко викликається на допит до НАБУ з приводу прийняття ним процесуального рішення про передачу резонансного кримінального провадження відносно учасника Євромайдану Івана Бубенчика складу прокурорів на чолі із куруючим заступником Генпрокурора А.Стрижевською для здійснення неупередженого та ефективного досудового розслідування", - написала Сарган.

Вона нагадала, що приводом для такого рішення у квітні минулого року стали заяви учасників Революції гідності та публікації низки ЗМІ щодо упередженої кваліфікації дій Бубенчика під час подій січня-лютого 2014 року.

"Генеральний прокурор викликається на допит у якості свідка у кримінальному провадженні, порушеному за заявою адвоката потерпілих. Цим адвокатом є О.Горошинський, відомий захисник "беркутів" та самого Януковича", - уточнила Сарган.

Вона також повідомила, що провадження зареєстроване за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України.

"Почитаємо статтю: "Зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб".

Нагадаю, орган досудового розслідування – Національне антикорупційне бюро України", - зазначила Сарган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДБР підтвердили, що викликали на допит Порошенка

Нагадаємо, Генпрокуратура оголосила підозру активісту Майдану Івану Бубенчику у вбивстві двох правоохоронців в лютому 2014 року.

Після цього Генеральний прокурор України Юрій Луценко, коментуючи оголошення підозри Бубенчику у вбивстві двох правоохоронців в лютому 2014 року, вказав, що вважає неправильною кваліфікацію дій активіста.

Згодом Бубенчику змінили підозру. Зокрема, йому інкримінують скоєння злочинів, передбачених ст. 348 "Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця" та ч.1 ст. 263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

У зв’язку зі зміною підозри Бубенчику заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська відкликала з суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту.

Українські Національні Новини

Політика