nabu-vzyalosya-za-telefonni-rozmovi-zastupnika-golovi-nbu-k-rozhkovoyi

НАБУ взялося за телефонні розмови заступника голови НБУ К.Рожкової

 • 10784 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Національне антикорупційне бюро відкриє кримінальне провадження для перевірки наявності складу злочину у записах телефонних розмов заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової. Про це на прес-конференції заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент УНН.

"Ми якраз збираємося реєструвати на наступному тижні провадження саме по цьому факту, який зазначений (записи розмов К.Рожкової – ред)",- сказав А.Ситник.

Він не виключив, що дане кримінальне провадження буде об’єднане з кримінальним провадженням за фактом зловживань голови НБУ Валерії Гонтаревої та Фонду гарантування вкладів, яке наразі розслідується прокуратурою.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року у ЗМІ з’явилися аудіозаписи розмов нібито заступниці голови НБУ Катерини Рожкової з радником голови правління "Платинум-Банку" Дмитром Зінковим та бізнесменом Борисом Кауфманом щодо лобіювання інтересів згаданого банку. Нібито саме вони домагалися банкрутства "Банку Михайлівський". 

До посади в НБУ К.Рожкова керувала “Платинум банком”, який належить бізнесмену Борису Кауфману. Навесні 2016 року у “Платинум банку” була гостра потреба у докапіталізації, тому за версією експертів, К.Рожкова вирішила допомогти “Платинум банку” докапіталізуватися за рахунок кредитного портфелю банку “Михайлівський”. 

Українські Національні Новини

Політика