nabu-zayavilo-pro-zavershennya-sluzhbovogo-rozsliduvannya-cherez-oboronnu-spravu

НАБУ заявило про завершення службового розслідування через "оборонну" справу

 • 8490 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Службове розслідування за фактами, викладеними у розслідуванні журналістів щодо корупції в оборонній сфері, стосовно працівників Національного антикорупційного бюро, завершено. Про це заявили у прес-службі НАБУ, передає УНН.

"Управління внутрішнього контролю (УВК) НАБУ завершило розслідування фактів можливих неправомірних дій працівників НАБУ, відомості про які містить листування, оприлюднене в сюжеті програми BIHUS.INFO. Висновки розслідування надані Дисциплінарній комісії, яка прийматиме рішення щодо наявності в діях співробітника НАБУ складу дисциплінарного проступку", - йдеться у повідомленні.

У бюро вказали, що зазначене службове розслідування УВК розпочало 5 березня за ініціативи першого заступника директора НАБУ. "На час його проведення директор НАБУ відсторонив від виконання посадових обов’язків трьох співробітників Національного бюро, згаданих у листуванні, оприлюдненому журналістами, а саме: керівника Головного підрозділу детективів та двох детективів цього ж підрозділу", - додали у бюро.

Про результати службового розслідування УВК також поінформує Державне бюро розслідувань та Національне агентство з питань запобігання корупції, зазначили у НАБУ.

Як повідомляв УНН, за даними Генпрокурора Луценка, у 2017 році до НАБУ було направлено матеріали справи, з яких витікає ймовірна корупційна діяльність працівників НАБУ у співпраці з керівником ТОВ "Оптимумспецдеталь". Водночас, за заявою керівника САП, жодних дій НАБУ в цій справі не вчиняло. Генпрокурор заявив, що монополію на розслідування розкрадань в "оборонці" має НАБУ.

Нагадаємо, після оприлюднення журналістського розслідування в Україні розгорівся скандал щодо корупції в оборонній сфері. На фоні цього було звільнено першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. НАБУ порушило справу щодо ймовірної корупції в оборонній сфері після журналістського розслідування. Згодом НАБУ провело обшуки у Гладковських та інших фігурантах "оборонної" справи.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП