nachalnika-poligona-na-yakomu-zaginuli-dva-soldati-suditimut

Начальника полігона, на якому загинули двоє військових, судитимуть

 • 10516 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Обвинувальний акт щодо начальника полігону військової частини в смт. Гончарівське на Чернігівщині, на якому через вибух залишків бойової частини авіаційної некерованої ракети типу С-8 двоє військових загинули, а ще один отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості, скеровано до суду. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу військової прокуратури Центрального регіону України.

"Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Центрального регіону України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вибуху на території військового полігону в смт. Гончарівське, де загинули два військовослужбовці строкової служби та ще один отримав тілесні ушкодження", - йдеться у повідомленні. 

Інцидент стався 9 червня 2016 року. Начальник полігону військової частини у званні капітана недбало поставився до своїх службових обов’язків та не організував знищення вибухонебезпечних предметів на полігоні, що не вибухнули під час проведення випробувань.

У зв’язку з цим, на неперевіреній вибухонебезпечній ділянці полігону між 4-ою та 5-ою спостережними вишками відбувся вибух залишків бойової частини авіаційної некерованої ракети типу С-8. Два солдати загинули, ще один отримав тілесні ушкодження середнього ступеню тяжкості.

Обвинувальний акт скеровано до суду за ч. 2 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки). За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-ьох до 7-ми років.

Тривалий строк проведення досудового розслідування зумовлений проведенням судово-медичної, судово-балістичної та вибухотехнічної експертиз, а також переховуванням обвинуваченого від органу досудового розслідування.

Як повідомляв УНН 16 червня, в Одесі судитимуть трьох підозрюваних у підготовці теракту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП