nachalniki-genshtabiv-ssha-i-rf-zustrilisya-vpershe-pislya-aneksiyi-krimu

Начальники генштабів США і РФ зустрілися вперше після анексії Криму

 • 10702 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Зустріч очільника об'єднаного комітету начальників штабів США, генерала Джозефа Данфорда і начальника генерального штабу ЗС РФ, генерала армії Валерія Герасимова, яка відбулася у Баку в четвер, стала першою зустріччю на такому рівні з січня 2014 року, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Раніше начальники генштабів двох країн кілька разів спілкувалися по телефону. У січні 2014 року в Брюсселі В.Герасимов зустрічався з попередником Дж.Данфорда - Мартіном Демпсі.

"Мета - встановити і відновити процедури переговорів на випадок інцидентів, при яких необхідний оперативний обмін інформацією", - сказав директор зі стратегічного планування об'єднаного комітету начальників штабів США Френк Маккензі.

Він підкреслив, що нинішні переговори не можна розглядати як початок спроб "повернути відносини на докримський рівень".

"Ця зустріч не є передвісником посилення співпраці між Сполученими Штатами і Росією в Сирії або де-небудь ще", - додав Ф.Маккензі.

У російському міноборони зазначили, що в результаті бесіди були "визначені напрямки спільної роботи щодо підвищення безпеки військової діяльності, зниження напруженості і ризиків виникнення інцидентів".

Нагадаємо, міністр оборони США Джеймс Меттіс заявив, що Пентагон не готовий до військової співпраці з РФ.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Українські Національні Новини

Новини Світу