nad-kitayem-povislo-chervone-nebo-spetsialisti-rozpovili-prichinu

Над Китаєм повисло червоне небо: спеціалісти розповіли причину

 • 2552287 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. В китайському містечку Чжоушань містяни стали свідками незвичайного явища, небо стало яскраво-червоним. Люди висували свої думки з цього приводу: пожежа, або навіть апокаліпсис. Проте спеціалісти розповіли справжню причину такої природної події. Про це повідомляє УНН, посилаючись на Global Times.

Деталі

Місцеве метеорологічне бюро міста Чжоушань оголосило в неділю, що червоне небо, яке з'явилося в цій місцевості, викликане заломленням і розсіюванням світла, швидше за все, від суднових вогнів у порту.

Цитата

"У суботу в Чжоушані було туманно і хмарно, а під час червоного неба, що могло бути спричинено відбиттям світла від низькорівневих хмар, мрячив дощ. Коли погодні умови сприятливі, більше води в атмосфері утворює аерозолі, які створюють червоне небо", - повідомили співробітники метеорологічного бюро.

У свою чергу деякі місцеві ЗМІ пишуть, що дане явище є результатом викиду на місцевому хімічному підприємстві, що виробляє фарбу.

Доповнення

Як зазначається, що у далекому 1770 році протягом дев’яти днів у багатьох країнах було подібне явище. За словами вчених, воно було викликано потужною сонячною активністю.

Більше того, експерт з дослідницької групи з космічної фізики Китайського університету геонаук в Ухані наголосив, що сонячна та геомагнітна активність у суботу була спокійною, не було значних аномалій сонячної активності.

Нагадаємо 

На гірськолижному курорті "Буковель" туристи зафіксували надзвичайно красиве природне явище, яке називається гало.

Українські Національні Новини

Новини Світу