nadiyde-lishe-do-kintsya-chervnya-stalo-vidomo-koli-ukrayina-otrimaye-pershu-vazhku-zbroyu-z-nimechchini

Надійде лише до кінця червня: стало відомо, коли Україна отримає першу важку зброю з Німеччини

 • 154839 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Посол України в Німеччині Андрій Мельник знову закликав до швидкої доставки обіцяної Німеччиною військової зброї для боротьби з рф. За його словами, перша зброя, ймовірно, надійде лише до кінця червня. Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву Мельника німецькому виданню PNP.

Цитата

"... за 100 днів війни в Україну досі з Німеччини не було доставлено жодної важкої техніки". Перша зброя, ймовірно, надійде лише до кінця червня. "Ви бачите, яка нестійка ситуація", - цитує видання Мельника.

Деталі

За останні кілька тижнів федеральний уряд вже взяв два зобов’язання щодо поставок важкого озброєння Україні. Мова йде про 50 зенітних танків Gepard та 7 Panzerhaubitzen 2000. До слова, це сучасні артилерійські установки з радіусом дії 40 кілометрів.

Мельник зауважив, що головною метою України є повернення окупованих росією територій за 100 днів: "Україна бачить перевагу, з якою росія веде загарбницьку війну, п’ята частина української території окупована. Також залишається метою повернути Крим, який було анексовано в 2014 році". 

Нагадаємо 

Литва продовжує допомагати Україні боротися з російською агресією. Так, країна анонсувала передачу нової партії військової техніки. Вартість нового постачання становить 15,5 млн євро.

Цивілізований світ продовжує допомагати Україні боротися з російської агресією. Міністерство оборони США повідомило, що до України скоро надійде буксировані гаубиці M777 калібру 155 мм.

Українські Національні Новини

Політика