nafta-deshevshaye-na-peredsvyatkovikh-torgakh-rinok-zoseredzheniy-na-nastupnomu-krotsi-opek

Нафта дешевшає на передсвяткових торгах, ринок зосереджений на наступному кроці ОПЕК+

 • 15048 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у лютому у п'ятницю зранку під час торгів впали в ціні до 76,13 долара за барель, повідомляє УНН з посиланням на дані торгів.

За даними Bloomberg станом на 10:41, вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent знизилася на 0,94%.

При цьому ціна лютневих ф'ючерсів на нафту американської марки WTI зросла напередодні до 73,79 долара за барель, додавши 1,42%. Ринки у США закриті у п'ятницю на різдвяні канікули.

Деталі

Ф'ючерси на нафту марки Brent припинили триденне зростання в п'ятницю на неспішних передсвяткових торгах, але марка, як і раніше, демонструвала зростання ціни за тиждень приблизно на 4%, при цьому ринок зосередився на наступних кроках ОПЕК+ у січні та вплив варіанту коронавірусу Omicron, вказує Reuters.

Ціни на нафту відновилися цього тижня, оскільки побоювання щодо впливу високозаразного варіанту Omicron на світову економіку зменшилися, і ранні дані припускають, що він спричиняє більш легкий рівень протікання захворювання.

"Це типовий передсвятковий ринок", - сказав головний аналітик Sunward Trading Чійокі Чен.

"З розсіюванням побоювань з приводу наслідків Omicron фокус ринку змістився на наступний крок ОПЕК+ на січневому засіданні", - сказав він.

Організація країн-експортерів нафти та союзники, у тому числі Росія, відома як ОПЕК+, швидше за все, дотримуватиметься свого рішення збільшити видобуток нафти на 400 000 барелів на день кожна.

Українські Національні Новини

Економіка