nafta-dorozhchaye-na-tli-zvazhuvannya-rinkom-perspektiv-ekonomiki-i-ochikuvan-danikh-pro-zapasi-u-ssha

Нафта дорожчає на тлі зважування ринком перспектив економіки і очікувань даних про запаси у США

 • 912812 переглядiв

КИЇВ. 23 лютого. УНН. Ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у квітні у четвер під час торгів зросли в ціні до 80,77 долара за барель, повідомляє УНН з посиланням на дані торгів.

За даними Bloomberg станом на 9:24, вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent піднялася на 0,21%.

При цьому ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зросла до 74,10 долара за барель, додавши 0,14%.

Деталі

Нафта подорожчала в четвер після того, як напередодні Brent продемонструвала найбільше падіння за добу за сім тижнів, на тлі того, як учасники ринку переглядають позиції після того, як Федеральна резервна система США посилила побоювання щодо економіки, запропонувавши подальше підвищення ставок у майбутньому, зазначає Reuters.

За словами аналітиків Haitong Futures, інвестори зважують перспективи відновлення попиту в Китаї та помірного споживання у США та інших країнах із розвиненою економікою.

Надаючи певну підтримку цінам на нафту, росія планує скоротити експорт нафти зі своїх західних портів на 25% у березні порівняно з лютим, перевищивши оголошене скорочення видобутку на 500 000 барелів на добу.

Але зростання цін на нафту було обмежено ознаками подальшого нарощування запасів сирої нафти. Згідно з джерелами на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти, запаси сирої нафти та палива в США зросли минулого тижня на 9,9 млн барелів. Запаси нафти США зростали щотижня з середини грудня, що викликає занепокоєння інвесторів щодо попиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ембарго на російську нафту: чи вплине це на вартість бензину

Українські Національні Новини

Економіка