nafta-podorozhchala-cherez-zanepokoyennya-schodo-skorochennya-postavok-na-tli-viyni-rf-proti-ukrayini

Нафта подорожчала через занепокоєння щодо скорочення поставок на тлі війни рф проти України

 • 142704 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. У понеділок підвищилися ціни на нафту, оскільки зростають занепокоєння щодо скорочення світових поставок. Тим часом події в Україні примножили перспективи посилення санкцій з боку Заходу щодо найбільшого експортера — росії. Про це пише УНН з посиланням на Euroactiv.

Цитата

“Цього тижня ринок нафти, ймовірно, залишиться на оптимістичній тенденції з обмеженими додатковими пропозиціями від основних виробників нафти, щоб компенсувати скорочений потік з росії”, - повідомив головний аналітик Fujitomi Securities Co Ltd Казухіко Сайто.

Деталі

Ф'ючерси на Brent подорожчали на 1,3% до 113,20 доларів за барель. Водночас ф'ючерси на американську West Texas Intermediate подорожчали на 0,9% до 107,93 долара за барель.

Напередодні вихідних, 14 квітня, обидві марки подорожчали на понад 2,5% через новини про можливість введення Європейським Союзом заборони на імпорт російської нафти.

Міжнародне енергетичне агентство попередило, що приблизно 3 мільйони барелів нафти рф на добу можуть бути перекриті з травня через санкції або покупців, які добровільно ухиляються від вантажування з країни-агресора.

Доповнення

За даними ЗМІ, ЄС планує поетапно запроваджувати ембарго на російську нафту після другого туру президентських виборів у Франції.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Поліція передала на експертизу 269 тіл загиблих жителів Ірпеня

     • 102308 переглядiв