naftali-bennet-zdiysnit-pershiy-v-istoriyi-ofitsiyniy-vizit-premyera-izrayilyu-do-oae

Нафталі Беннет здійснить перший в історії офіційний візит прем'єра Ізраїлю до ОАЕ

 • 15744 переглядiв

КИЇВ. 12 грудня. УНН. Прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет здійснить офіційний візит в Об'єднані Арабські Емірати сьогодні. Це "перший в історії офіційний візит ізраїльського прем'єра в ОАЕ", повідомляє УНН з посиланням на АР.

Деталі

Як повідомили в офісі Нафталі Беннета, ізраїльський прем'єр має намір обговорити зі наслідним принцом Абу-Дабі шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нахайяном зміцнення економічних і військових зв'язків.

Як пише AP, одноденна поїздка Беннета приурочена до триваючих ядерних переговорів між світовими державами та Іраном. Ізраїль не бере участі в переговорах, проте стурбований ними.

Ізраїль і ОАЕ довгий час підтримували таємне співробітництво у сфері безпеки через їхнє пільне занепокоєня з приводу Ірану, але офіційно оформили відносини в минулому році в межах "Угод Авраама" (ізраїльсько-еміратський договір про нормалізацію відносин між Державою Ізраїль і Об'єднаними Арабськими Еміратами, підписаний 15 вересня 2020 року за посередництва США - ред.)

Нагадаємо

29 червня міністр закордонних справ Ізраїлю Яїр Лапід прибув з візитом до Об'єднаних Арабських Еміратів. Вперше в історії очільник ізраїльської дипломатії відвідав цю арабську країну.

Нормалізація відносин між Ізраїлем і ОАЕ

Ізраїль і ОАЕ оголосили про нормалізацію відносин у серпні минулого року за посередництва тодішнього президента США Дональда Трампа.

Відтоді між двома країнами було встановлено пряме повітряне сполучення, призначено послів, укладено різні угоди про співпрацю.

До цього Єгипет і Йорданія були єдиними арабськими державами, що мали дипломатичні відносини з Ізраїлем.

Угоди про нормалізацію відносин Ізраїлю з ОАЕ, а також з Бахрейном, Марокко і Суданом викликали різку критику з боку палестинців, які заявляли про "зраду" з боку арабських країн.

Українські Національні Новини

Новини Світу