naftogaz-na-chvert-pidvischiv-tsinu-na-gaz-dlya-virobnikiv-tepla-u-zhovtni

Нафтогаз на чверть підвищив ціну на газ для виробників тепла у жовтні

 • 15769 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. НАК "Нафтогаз України" оприлюднив жовтневу ціну газу для виробників тепла - 5374,1 грн за 1 тис. куб. м, що на 24% більше проти місяця раніше. Про це УНН повідомили у пресслужбі компанії.

"У жовтні 2020 року оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК “Нафтогаз України” постачає газ у рамках спеціальних обов’язків (ПСО), становить 5374,1 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами)", - йдеться у повідомленні.

У НАК нагадали, що ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. № 867, з урахуванням змін котирувань (цін) на європейських газових хабах.

"За період, який використовується для розрахунків, котирування на природний газ у Європі зросли у порівнянні з вересневими цінами на 26% через підвищення попиту. Проте, завдяки значним запасам у підземних сховищах газу в Україні, ціна газу для виробників тепла у жовтні зросла порівняно з минулим місяцем на 24%", - вказали у компанії.

Так, Нафтогаз до 1 травня 2021 року постачає природний газ для виробників тепла, які підпадають під дію ПСО, та уклали відповідні договори постачання природного газу.

Нагааємо, Кабмін підтримав розділення відповідальності боржників перед Нафтогазом.

Українські Національні Новини

Економіка