naftogaz-ne-pogodiv-zakupivli-ukrtransgazu-na-4-mlrd-grn-cherez-budivnitstvo-turetskogo-potoku

"Нафтогаз" не погодив закупівлі “Укртрансгазу” на 4 млрд грн через будівництво Турецького потоку

 • 8284 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. “Нафтогаз” не погодив закупівлю “Укратрансгазом” обладнання та робіт на більше 4 млрд грн через будівництво Турецького потоку. Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”, передає УНН.

“Правління НАК „Нафтогаз України“ не погодило закупівлю ПАТ „Укртрансгаз“ обладнання та робіт у ПАТ „Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання“ для реконструкції компресорних станцій (КС) „Ананьїв“, „Задніпровська“ та „Південнобузька“ на суму більше 4,0 млрд грн”, — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, обладнання, яке планував закупити “Укртрансгаз”, призначалось і могло бути використане для реконструкції компресорних станціях, задіяних тільки у транспортуванні газу в напрямку Туреччини і не могло використовуватись на інших КС.

“Зважаючи на домовленість між Росією та Туреччиною про реалізацію проекту Турецький потік, який покликаний замістити транзит російського газу в Туреччину через територію України, така інвестиція є недоцільною”, — наголосили у “Нафтогазі”.

Як зазначається, завершення будівництва Турецького потоку, за заявою міністра енергетики РФ Олександра Новака, заплановано до закінчення дії чинного контракту на транзит російського газу територією України.

Натомість “Нафтогаз” рекомендував правлінню “Укртрансгазу” провести закупівлю універсального обладнання та відповідних робіт, які можуть бути використані для реконструкції компресорних станцій, що забезпечують транспортування газу в різних напрямках та не прив’язані до обладнання конкретного виробника.

Українські Національні Новини

Економіка