naftogaz-oblgazi-nezakonno-narakhovuyut-spozhivacham-dodatkovi-obsyagi-gazu

"Нафтогаз": облгази незаконно нараховують споживачам додаткові обсяги газу

 • 16572 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ініціює позапланові перевірки операторів газорозподільних мереж та облгазів, які не дотримуються постанов регулятора щодо незаконного донараховування споживачам додаткові обсяги газу. Про це повідомляється на сторінці НАК "Нафтогаз Україна" у Facebook, передає УНН.

"Регулятор ініціює позапланові перевірки операторів газорозподільних мереж та перевірку облгазів за "приведення до стандартних умов" для населення і намагається отримати дозвіл на ці перевірки у Державній регуляторної служби", - йдеться в повідомленні.

Як зазначено на сторінці, причиною відповідних перевірок стало нарахування споживачам додаткових обсягів газу, всупереч постанові НКРЕКП, якою це заборонялось робити.

"Оператори ГРМ (приватні компанії, 70% яких належить одному відомому олігарху) ігнорують заборону Нацкомісії і продовжують незаконно донараховувати споживачам додаткові обсяги газу, застосовуючи коефіцієнт приведення до стандартних умов", - повідомили у відомстві.

Як повідомляв УНН, Національна комісія з питань регулювання енергетики та комунальних послуг ухвалила рішення, яким заборонила операторам газорозподільних мереж проводити донарахування  в платіжки за природний газ.

Українські Національні Новини

Економіка