naftogaz-otsiniv-zbitki-vid-zakhoplennya-rosiyeyu-aktiviv-v-krimu-u-5-2-mlrd-dolariv

"Нафтогаз" оцінив збитки від захоплення Росією активів в Криму у 5,2 млрд доларів

 • 10978 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. НАК "Нафтогаз України" та підприємства, які входять в групу "Нафтогаз", наприкінці червня подали до Трибуналу при Постійній палаті Третейського Суду в Гаазі позовну заяву щодо розміру компенсації збитків, завданих експропріацією активів групи "Нафтогаз" у Криму. Збитки у компанії оцінили у 5,2 млрд дол., передає УНН із посиланням на заяву прес-служби НАК "Нафтогаз України".

"Група "Нафтогаз" просить Трибунал зобов’язати Російську Федерацію виплатити на користь позивачів 5,2 млрд дол. США. Очікується, що Трибунал винесе рішення щодо компенсації збитків не раніше кінця 2020 року", - йдеться в заяві.

Повідомлялося, що Трибунал вже визнав, що Російська Федерація порушила низку положень Угоди про захист інвестицій, експропріювавши активи групи "Нафтогаз" у Криму.

Оскільки Трибунал вирішив розділити провадження на дві стадії, питання визначення компенсації збитків буде розглядатися на другій із них.

"Нафтогаз" володів найціннішими енергетичними активами у Криму і був однією з основних мішеней Російської Федерації, коли та конфісковувала українські активи після незаконного вторгнення та окупації півострова у 2014 році", - підкреслили в компанії.

Як повідомляв УНН, раніше у "Нафтогазі" заявили, що Росія незаконно використовує надра дев'яти газових родовищ у Криму, які належать Україні, і вже видобула 9,2 млрд куб. м газу.

Українські Національні Новини

Економіка