naftogaz-planuye-rozgornuti-vidobutok-energoresursiv-u-akvatoriyi-chornogo-morya

Нафтогаз планує розгорнути видобуток енергоресурсів у акваторії Чорного моря

 • 11162 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. В рамках наміру щодо збільшення видобутку Нафтогаз має намір вийти у Чорне море. Про це заявив виконавчий директор з трансформації Нафтогазу Отто Ватерландер під час дискусії у четвер, передає кореспондент УНН.

"99% усіх ресурсів під ліцензіями, якими ми володіємо, зараз діють, працюють і видобувають. Це виробництво має природню тенденцію зменшуватись щороку на 5-6-7%. Тож усі наші види діяльності зконцентровані для того, щоб не дозволити спаду, або для того, щоб це був стандартний спад, або щоб його обернути і зробити стабільнішим. Або, можливо, досягти незначного зростання", - сказав Ватерландер.

З його слів, за кілька років, можливо, компанії це вдасться, в інші роки, можливо, ні, і буде спад на кілька сотень кубометрів.

"У середній та довгостроковій перспективі ми хочемо наростити наш видобуток, а отже - розробити нові ресурси. У нас є амбіція перейти у Чорне море, ми впевнені, що там є величезні ресурси, як румуни наприклад встигли віднайти, але до того як Крим був анексований Росією, там були певні родовища ближче до Криму. Ми хочемо їх розробити, інвестувати туди і відповідно - досягти нових партнерств", - зазначив виконавчий директор.

Щодо он-шору, він заявив, що Нафтогаз досить глибоко доходить у свердлінні - до 5-6 км, що майже у два рази більше, ніж робили раніше, для того, щоб досягти до глибших порід, де, вірять у компанії, збирається газ.

"Це одна зі сфер нових наших видів діяльності. Інший вид діяльності, який ми будемо робити – це, як ми називаємо, дуже густий газ – резервуари, де ми вже відкрили – Святогорськ, одне з наших родовищ. Ми віримо, що у Святогорську ми зможемо забезпечити життєздатність скіфського регіону. Це, відповідно, дозволятиме нам задіяти інвесторів", - додав він.

Нагадаємо, у квітні Нафтогаз залучив міжнародну компанію для видобутку газу на виснажених родовищах.

Українські Національні Новини

Економіка