naftogaz-povidomiv-pro-rishennya-stokgolmskogo-arbitrazhu-u-spravi-ukrgazvidobuvannya

Нафтогаз повідомив про рішення Стокгольмського арбітражу у "справі Укргазвидобування"

 • 13784 переглядiв

КИЇВ. 18 червня. УНН. Стокгольмський арбітраж 17 червня задовольнив основні вимоги "Укргазвидобування" у спорі з "Карпатигазом" та Misen Enterprises. Про це інформує департамент з комунікацій НАК "Нафтогаз України", передає УНН.

"Арбітражний інститут торгової палати Стокгольма виніс друге часткове рішення (partial award) про збільшення частки АТ "Укргазвидобування" (УГВ) у майні спільної діяльності (СД). Відповідне рішення арбітри винесли 17 червня 2020 року, задовольнивши позовну вимогу "Укргазвидобування" до Misen Enterprises AB та ТОВ "Карпатигаз" (Швеція, акціонер ТОВ "Карпатигаз") щодо перерозподілу часток у майні СД", - повідомили у компанії.

Зазначається, що вказаним рішенням трибунал суттєво збільшив частку "Укргазвидобування" у спільній діяльності, зменшивши, при цьому, частку компанії Misen Enterprises AB більш ніж у два рази.

"Арбітражний трибунал постановив, що все майно спільної діяльності повинно бути передане у власність "Укргазвидобування", яка, в свою чергу, повинна виплатити суму компенсації "Карпатигазу" та Misen Enterprises AB, відповідно до перерозподілених часток у спільній діяльності", — розповіла генеральний директор АТ "Укргазвидобування" Олена Кобець.

Повідомляється, що у разі, якщо сторони не зможуть узгодити оцінку самостійно протягом встановленого терміну, її визначить трибунал.

У Нафтогазі відзначили, що у першому частковому рішенні арбітраж встановив, що договір СД було порушено з боку Misen Enterprises AB, яка не повністю внесла свою частку в СД, та "Карпатигаз", яке не поставило передбачені договором вимірювальні станції.

Нагадаємо, АТ "Укргазвидобування" розірвало з ТОВ "Карпатигаз" договір про спільну діяльність у Стокгольмському арбітражі у 2018 році.

Українські Національні Новини

Економіка