naftogaz-rozrakhovuye-otrimati-vid-rf-5-mlrd-dolariv-za-krim

"Нафтогаз" розраховує отримати від РФ 5 млрд доларів за Крим

 • 13814 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. "Нафтогаз України" розраховує через Стокгольмський арбітраж отримати від Росії 5 млрд доларів за активи, експропрійовані в Криму після анексії півострову. Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі радіо НВ, передає УНН.

"По Криму ми позиваємось, приблизно, на 5 млрд доларів. У нас є відповідачем Російська Федерація суверенна. ситуація важка, тому що згідно з паперами, які сфабрикувала окупаційна влада, чи ті люди, які там виступили сепаратистами в першу чергу, вони спробували націоналізувати активи "Нафтогазу" до того моменту, як Росія почала приєднувати Крим до себе", - зазначив Коболєв.

За його словами, українська сторона має довести, що відповідачем є саме РФ, а не так звані "ополченці". "Юрисдикція – найважчий етап. Якщо ми її доводимо, все інше – це вже питання техніки", - наголосив голова правління НАКу.

При цьому він додав, що оптимістично налаштований в цьому процесі.

Нагадаємо, американські суди почали задовольняти позови НАК "Нафтогаз України" щодо отримання інформації для стягнення боргу з "Газпрому", зокрема, суд у Нью-Йорку дозволив "Нафтогазу" отримати дані про європейські активи російської газової монополії.

За 11 місяців цього року група "Нафтогаз" сплатила до державного бюджету 121,2 млрд грн, що близько 18% від загальних доходів державного бюджету.

Українські Національні Новини

Політика