naftogazovi-litsenziyni-raundi-ukrayina-planuye-zaproponuvati-ponad-30-obyektiv-u-kontsesiyu

Нафтогазові ліцензійні раунди: Україна планує запропонувати понад 30 об'єктів у концесію

 • 11193 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Цього року на нафтогазових ліцензійних раундах Україна готова запропонувати понад 30 об’єктів для виставлення на аукціони та конкурси УРП (угоди про розподіл продукції). Зокрема, будуть запропоновані понад 30 площ на електронних аукціонах - на умовах концесії. Про це під час публічного звіту про підсумки роботи Державної служби геології та надр України повідомив її голова Роман Опімах, передає кореспондент УНН.

"Плани на цей рік досить амбітні. Ми можемо запропонувати ще більше. Раунд 2, як я вже зазначив, три ділянки на суходолі. Раунд 3 – ми можемо запропонувати ще три ділянки на суходолі під укладання угод і ще 2 ділянки на шельфі. Крім того, будуть запропоновані понад 30 площ на електронних аукціонах, тобто на умовах концесії, і працюємо щодо владнання пошуку інвесторів для проектів Юзівської УРП та Олеської УРП, де стороною угоди є НАК "Надра України", - розповів Опімах.

Він також зазначив, що дві запропоновані ділянки на шельфі мають загальну площу 15 тис. кв. км.

"Шельф. Найцікавіше. Наразі за результатами приведення геологічних переговорів, ми вирішили, що найоптимальнішою конструкцією пропозиції шельфу буде саме дві ділянки: одна з них 8, 3 тис. кв. км, а інша - 7,5 тис. кв. км. Ми їх назвали "Північний дельфін" та "Південний дельфін" – це загалом 15 тис. кв. км. Потенційно є ще третя ділянка, яку ми поки що вирішили не виставляти", - повідомив Опімах.

Нагадаємо, що минулого року держава отримала понад 500 млн грн з продажу спецдозволів на користування надрами.

Раніше повідомлялося, новий конкурс на розробку шельфу Чорного моря оголосять в березні.

Також нагадаємо, Кабмін 12 квітня 2019 року оголосив конкурс на розробку вуглеводнів в межах ділянки "Дельфін" на шельфі Чорного моря на умовах угоди про розподіл продукції. Термін дії угоди - 50 років. У підсумку у конкурсі на розробку нафтогазової ділянки “Дельфін” шельфу Чорного моря перемогла компанія Trident Black Sea. Уже в липні Кабмін планував розглянути можливість проведення нового конкурсу.

Українські Національні Новини

Економіка