naftova-plyama-vid-zatonulogo-iranskogo-tankera-zagrozhuye-ekologichnoyu-katastrofoyu

Нафтова пляма від затонулого іранського танкера загрожує екологічною катастрофою

 • 8898 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Найбільша за кілька десятиліть аварія іранського танкера Sanchi призвела до утворення великої нафтової плями площею понад 140 квадратних кілометрів, що загрожує екосистемі Східно Китайського моря. Про це повідомляє видання Reuters, посилаючись на повідомлення китайських ЗМІ та японських урядовців, передає УНН.

У Японській береговій охороні повідомили, що нафта розлилась площею 13 км завдовжки і 11 км завширшки, хоча вони також зазначили, що пляма зменшується, оскільки патрульні човни борються щоб його стримати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всіх членів екіпажу іранського танкера оголосили загиблими

Експерти побоюються, що затоплення корабля є потенційно більш небезпечним для екосистеми, ніж горіння нафтопродуктів. Аварія танкера призведе до потрапляння у море конденсату і токсичного суднового палива. У Східнокитайському морі живуть кити, морські свині і морські птахи.

Нагадаємо, 14 січня Іранський танкер “Sanchi” на якому на протязі тижня після аварії палала пожежа, у неділю затонув у Східно-Китайському морі, залишивши навколо себе велику палаючу нафтову пляму.

Українські Національні Новини

Новини Світу