nagoroda-nalezhit-kozhnomu-ukrayintsyu-pravozakhisniki-peremozhtsi-prokomentuvali-otrimannya-nobelivskoyi-premiyi

Нагорода належить кожному українцю: правозахисники-переможці прокоментували отримання Нобелівської премії

 • 214464 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Українська правозахисна організація "Центр громадянських свобод" наголосила, що Нобелівська премія належить кожному українцю, та є спільною перемогою для всієї нації. Про це на брифінгу наголосила голова організації Олександра Матвійчук, передає УНН.

Вона  також прокоментувала закиди на адресу організаторів, щодо отримання Премії країнами-агресорами — росією та білоруссю.

Цитата

“Ми не розцінюємо цю відзнаку, яка, належить по праву всім людям в Україні, які борються за свободу і за демократію, як радянський старий наратив про “братні народи”. Ця історія про опір спільному злу. Ця історія про те, що правозахисники в різних країнах вибудовують між собою горизонтальні зв’язки, щоб вирішувати проблеми, які не мають державних кордонів”, – зазначила Матвійчук.

Вона додала, що наразі ніхто з представників державної влади не привітав організацію з Премією.

“Президент України поки що нас не привітав. Якби навіть хтось з представників влади нам вчора б телефонував, вони нам би не додзвонилися. Тому ми почекаємо. Ця премія належить всьому українському народу, тому вітати можна кожного”, – зазначила Матвійчук.

Доповнення

Нобелівську премію миру-2022 присудили білоруському правозахиснику Алесю Бяляцькому, російській правозахисній організації "Меморіал" та українській правозахисній організації "Центр громадянських свобод".

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що Нобелівський комітет має цікаве розуміння слова "мир", якщо премію отримують представники країн-агресорів.

“У Нобелівського комітету однозначно цікаве розуміння слова "мир", якщо Нобелівську премію разом отримують представники двох країн, що напали на третю. Ані російські, ані білоруські організації так і не змогли організувати спротив цій війні. Нобель цього року просто "супер", – написав Подоляк у Twitter.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    рф призначила командувача окупаційних військ в Україні

     • 119448 переглядiв

    гауляйтер сальдо готує вивезення українських дітей

     • 167990 переглядiв