naibilsha-teleaudytoriiu-z-2020-roku-tseremoniiu-oskar-podyvylysia-195-miliona-hliadachiv

Найбільша телеаудиторія з 2020 року: церемонію "Оскар" подивилися 19,5 мільйона глядачів

 • 24112 переглядiв

Трансляція вручення "Оскара" зібрала 19,5 мільйонів глядачів, що є найбільшою телеаудиторією з 2020 року. Фільм Крістофера Нолана "Оппенгеймер" здобув 7 нагород, зокрема за найкращий фільм, а український документальний фільм "20 днів у Маріуполі" став найкращим документальним фільмом.

Трансляція церемонії вручення премії "Оскар" у неділю ввечері зібрала найбільшу телеаудиторію з 2020 року. Про це УНН пише з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Шоу, що транслювалося на телеканалі ABC компанії Walt Disney Co., привернуло увагу 19,5 мільйона глядачів. Це на 4,3% більше, ніж минулоріч.

Глядацька аудиторія "Оскара" за останні роки зменшилася, зазначає видання. Минулорічна церемонія, на якій фільм "Усе скрізь і одразу" здобув нагороду за найкращий фільм та шість інших трофеїв, зібрала 18,7 мільйона глядачів.

Емма Стоун отримала "Оскар" за головну роль у фільмі "Бідні та нещасні11.03.24, 05:54 • [views_0]

Цьогорічне шоу розірвало цю закономірність. Разом Оппенгаймер з Universal Pictures та "Барбі" від Warner Bros., ще один номінант на кращий фільм, зібрали майже 1 мільярд доларів від продажу квитків на внутрішньому ринку, що допомогло забезпечити більшу аудиторію на церемонії.

Пік глядацьких симпатій до "Оскара" припав на 1998 рік, коли 55,2 мільйона глядачів побачили, як "Титанік" став головним переможцем.

Нагадаємо

Церемонія нагородження стала коронацією режисера Крістофера Нолана, який йшов до цього два десятиліття. Його фільми "Мементо" і "Дюнкерк" були номіновані на премію "Оскар", але так і не отримали головних нагород. Фільм Нолана "Оппенгеймер" про батька атомної бомби отримав сім нагород, у тому числі виграв головні номінації "Найкращий фільм", "Найкращий режисер" і "Найкращий актор".

У номінації "Найкращий документальний фільм" перемогла українська стрічка "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова, знятий під час облоги Маріуполя в березні 2022 року. " Світ побачив правду про злочини росії. Наш фільм розбив ворожу пропаганду", - відреагував голова ОФісу Президента України Андрій Єрмак.

Допоміг вивезти відзнятий матеріал: поліцейський серед тих, завдяки кому світ побачив оскароносний фільм "20 днів у Маріуполі" 12.03.24, 10:28 • [views_0]