namagannya-rosiyi-provesti-pasportizatsiyu-na-okupovanikh-ukrayinskikh-teritoriyakh-ye-absolyutno-provalnimi-podolyak

Намагання росії провести паспортизацію на окупованих українських територіях є абсолютно провальними - Подоляк

 • 148780 переглядiв

КИЇВ. 13 серпня. УНН. Наразі російський паспорт сприймається в світі як "токсичний", а отже намагання провести паспортизацію на окупованих територіях України повністю проваляться. Про це повідомив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк, передає УНН.

Цитата

"Чому намагання росії провести паспортизацію на окупованих українських територіях є абсолютно провальними? Причина проста: російський паспорт сприймається у світі як максимально токсичний. Це мітка, за якою у будь-якій цивілізованій країні визначають потенційного носія цінностей "русского мира", а отже, репутаційну та безпекову загрозу", – зазначив Подоляк.

Деталі

Він перерахував, які “привілеї” отримує наразі власник російського паспорту:

  • Абсолютно закриті для подорожей Нідерланди, Норвегію, Бельгію, Данію, Чехію, Словаччину, Литву, Латвію, Естонію та низку інших країн. А також суттєві труднощі з отриманням віз і посвідок на проживання у багатьох країнах. Є ймовірність втратити шенгенської візи на будь-якому кордоні за підтримку агресії проти України.
  • Відсторонення від міжнародних спортивних змагань – неможливість представляти свою країну, використовувати національні кольори чи стояти на п'єдесталі під її гімн.
  • Блокування рахунків у закордонних банках і неможливість або складнощі з відкриттям нових. Від Вірменії й Казахстану до Греції, Франції та Німеччини. Адже відкривши росіянину рахунок, кожна фінансова установа наражає на небезпеку всю свою операційну діяльність через можливі санкції.
  • Відмова в обслуговуванні. Навіть великі мережі готелів, що працюють у колись заповнених російськими туристами ОАЕ чи Домінікані, відмовляються бронювати номери для власників російських паспортів. Власники ресторанів, салонів краси, клінік, житла на винайм дедалі частіше заявляють: росіянам вхід заборонено. Ба більше, великі юридичні фірми навіть за великі гроші не беруться представляти інтереси громадян росії – як це відбувається, наприклад, у Великій Британії.
  • Кінець європейського шопінгу. Люксові бренди чудово розуміють ризики порушення санкцій, тому не продають речі росіянам, які потім повезуть їх на свої болота. Якщо ж вдалося обдурити продавця – не вийде пройти повз «погранця». Десятки справ і конфіскація придбаних товарів – те, що вже отримали шопери, наприклад, на кордоні з Фінляндією.
  • Нагадаємо

    У тимчасово зайнятому окупантами Енергодарі на Запоріжжі колаборанти учора отримали паспорти рф, лише 0,05% жителів не бойкотують російську паспортизацію.

    Українські Національні Новини

    Політика

      Популярні

      Новини по темі

      В небі над Одещиною збили рашистський БПЛА

       • 154102 переглядiв