napad-na-aktivistku-eshonkulovu-u-dnipri-mogli-organizuvati-korban-i-filatov-zmi

Напад на активістку Ешонкулову в Дніпрі могли організувати Корбан та Філатов - ЗМІ

 • 19362 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. До нападу на правозахисницю Наталію Ешонкулову в Дніпрі може бути причетний мер міста Борис Філатов і його давній партнер Геннадій Корбан. Про це йдеться в статті, опублікованій на "Деловой столице", передає УНН.

Як відомо, увечері 15 липня Наталію Ешонкулову по звірячому побили двоє невідомих. У потерпілої зламаний ніс, вибиті зуби та розсічене обличчя.

Замовниками нападу потерпіла назвала екс-заступника мера міста Віталія Мархасіна та бізнесменів Еміля Арутюняна й Олександра Петровського.

Як наголошується в статті, за однією з версій, замах на активістку — це помста ворогів мера за те, що на початку липня "Муніципальна варта" Дніпра (негласно вважається приватною охороною мера) побила журналістів опозиційного телеканалу Д1 (неофіційно належить Петровському). Ця версія лежить на поверхні, однак навіщо Петровському та Мархасіну так підставлятися, зазначає автор статті.

Більш вірогідною є інша версія — побиття Ешонкулової замовила сторона Філатова (або, скоріше, його неофіційного патрона Геннадія Корбана), щоб дискредитувати супротивників та відвернути увагу суспільства від нападу на журналістів. Активістка цієї комбінації не знала й стала "сакральною жертвою".

"За словами прихильників цієї версії, силовий стиль конкурентної боротьби характерний саме для команди Корбана та Філатова. Варто згадати фізичне протистояння у дніпропетровського ринку "Озерка" у 2006 році та рейдерське захоплення Одеського нафтопереробного заводу у 2014-му", — йдеться в матеріалі.

Також автор статті нагадав про викрадення у 2014 році тодішнього голови Держкомзему Сергія Рудика. Організатором злочину сам Рудик назвав Геннадія Корбана. Останній повністю визнав свою провину, та отримав за це три роки умовно.

З Корбаном пов’язують й численні спроби силового тиску на медіа.

На користь версії про спланований Філатовим-Корбаном напад свідчить і те, як швидко медіа, орієнтовані на місцеву владу Дніпра, підхопили й розкрутили тему побиття правозахисниці.

"Відразу включилися всі куплені Корбаном та Філатовим ЗМІ, боти почали масово коментувати під постом Ешонкулової, роблячи у всьому винуватим Петровського, який взагалі не знає, хто така Ешонкулова", — коментує те, що відбувається глава ГО "Рух за суспільну справедливість" Геннадій Бутенко.

А поки громадськість Дніпра вимагає, щоб правоохоронці знайшли та покарали замовників й виконавців цього жорстокого злочину.

Українські Національні Новини

Суспільство