napad-na-ofis-ugortsiv-v-uzhgorodi-obvinuvachenogo-lishili-pid-vartoyu

Напад на офіс угорців в Ужгороді: обвинуваченого лишили під вартою

 • 6570 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Суд продовжив строк тримання під вартою обвинуваченого в організації підриву будівлі "Товариства угорської культури Закарпаття" в Ужгороді. Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області, передає УНН.

"8 січня 2019 року колегією суддів Ужгородського міськрайонного суду задоволено клопотання процесуального прокурора про продовження строку тримання під вартою на 60 діб без можливості внесення застави обвинуваченому в організації підриву будівлі "Товариства угорської культури Закарпаття", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підозрюваних у підпалі Товариства угорської культури судитимуть за тероризм

У прокуратурі уточнили, що інцидент стався 27 лютого 2018 року в Ужгороді на Православній набережній.

"Зокрема, в ході слідства встановлено, що близько 3 години ночі здетонував саморобний вибуховий пристрій, який попередньо встановив один із злочинців. У результаті вибуху пошкоджено вікна та фасад будівлі та повністю знищено майно в офісі. Жодна особа не постраждала", – розповіли у відомстві.

В організації злочину обвинувачується мешканець Черкаської області. Як зазначили у прокуратурі, обвинувачений з березня 2018 року перебував у міжнародному розшуку та був затриманий оперативними працівниками СБУ у серпні того ж року у Дніпропетровській області.

Крім того, як повідомили у відомстві, триває судовий розгляд справи стосовно двох нападників (виконавців) на "Товариство угорської культури Закарпаття".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідство повідомило подробиці підпалу Товариства угорської культури

Нагадаємо, 27 лютого 2018 року у будівлі офісу Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді сталася пожежа. Внаслідок пожежі ніхто не постраждав. Свідки заявляли, що чули вибух у будівлі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП