napad-na-sternenka-aktivist-zayaviv-pro-kradizhku-rechovikh-dokaziv

Напад на Стерненка: активіст заявив про крадіжку речових доказів

 • 12671 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Одеський активіст Сергій Стерненко заявив, що правоохоронці викрали речові докази із кримінальних проваджень щодо розслідувань замахів на нього. Про це активіст написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Одеські поліцейські викрали речові докази із кримінальних проваджень по розслідуванню замахів на мене", - написав активіст.

У себе на сторінці він оприлюднив документ, який, з його слів, є офіційною відповіддю СБУ народному депутату Мустафі Наєму.

У документі йдеться, що "частину предметів, визнаних речовими доказами, до Головного слідчого управління СБ України передано не було".

"На цей час у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області проводиться розслідування щодо з’ясування причин непередачі до Головного слідчого управління Національної поліції, а в подальшому і до Головного слідчого управління СБУ частини речових доказів у кримінальних провадженнях", - йдеться в документі.

"І ДБР відкрило кримінальне провадження, уявіть собі. Можливо, з цим пов‘язано також і вигнання з посади начальника поліції Дмитра Головіна", - заявив Стерненко.

Нагадаємо, перший напад на активіста із застосування зброї стався 1 травня 2018 року. Підозрюваний вистрелив із пістолета травматичної дії в активіста неподалік його будинку в Одесі. Куля влучила активісту в шию ззаду.

24 травня на одеського активіста Сергія Стерненка скоїли черговий замах, один з нападників загинув. Одного з нападників Стерненко поранив ножем, а другий втік. 

Пізніше провадження щодо нападу на активіста Сергія Стерненка передали з Одеси до Києва для подальшого розслідування через підозри у зв'язках між нападниками та певними правоохоронцями.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП