napad-z-nozhem-na-romsku-aktivistku-v-zaporizhzhi-ne-povyazaniy-z-yiyi-diyalnistyu-politsiya

Напад з ножем на ромську активістку в Запоріжжі не пов'язаний з її діяльністю - поліція

 • 9908 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Напад на активістку центру "Лачо Дром" Анжеліку Бєлову в Запоріжжі не пов'язують з її діяльністю та роботою її чоловіка. Про це повідомила під час брифінгу т.в.о. заступника начальника ГУНП в Запорізькій області – начальника слідчого управління Вікторія Козарь, передає УНН.

"Була висунута версія, що злочин міг бути скоєний відповідно до її громадської позиції та життєвої діяльності. Однак на теперішній час даний мотив не знаходить свого підтвердження. Проте наразі ми не можемо достовірно зазначити, яким все ж таки був мотив скоєного злочину. Це буде встановлено після проведення досудового розслідування", - сказала Козарь.

За її словами, на даному етапі розслідування версія про діяльність її чоловіка громадського активіста Костянтина Белова теж не підтвердилася.

Тимчасово виконуючий обов’язки заступника начальника ГУНП в Запорізькій області - начальника кримінальної поліції Василь Чернет розповів, що затриманий чоловік 1979 року народження вже був засуджений до 15 років за вбивство жінки.

"Цей громадянин був раніше засуджений та відбув термін 15 років за скоєння злочинів корисного характеру по відношення до жінок. Він звільнився з місць позбавлення волі у вересні цього року…Він був засуджений за ч.4 ст. 187 КК України (розбійний напад). Та на останньому епізоді жінка, по відношенню якої був скоєний злочин, померла. Була додаткова кваліфікація ч.2 ст. 121 ККУ (тяжкі тілесні ушкодження, які потягли за собою смерть потерпілої)", - сказав Чернет.

Також Козарь повідомила, що вилучені предмети, які мають відношення до нападу відправлені на експертизу.

Окрім того, чоловік Анжеліки запорізький громадський активіст Костянтин Белов опублікував відео на своїй сторінці у Facebook. Він теж заявляє, що їхня діяльність не пов’язана з замахом на вбивство.

"Я не вважаю, що це пов’язано із моєю роботою, я не вважаю, що це пов’язано з роботою Анжеліки. Просто морально хвора людина побачила красиву дівчину та вирішив щось зробити… Наразі вона йде на поправлення", - розповів він.

Нагадаємо, у Запоріжжі ножем вдарили місцеву активістку.

Як повідомлялося раніше, на Запоріжжі поліція затримала нападника на активістку центру "Лачо Дром" Анжеліку Бєлову.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП